Článek

Lovci duchů- oblíbené díly

22.08.2011 00:49 - CastielkaCollins74 - komentáře (0)
4x01
Dean se probouzí v rakvi. Volá o pomoc ale nikdo ho neslyší. Když se vyhrabe z rakve, šokovaně pozoruje vyvrácené stromy všude okolo hrobu.

Při cestě pryč narazí na opuštěnou benzínku, kde z novin zjistí, že je září.

Dojde se opláchnout a přitom najde na rameni vypálený otisk ruky. Usoudí, že je čas odejít. Sebere pár tyčinek, pití, pornočasopis a vybere z kasy peníze. Najednou se sama spustí televize, vypne ji. Za chvíli se zapne rádio i televize zároveň.

Dean pro jistotu zasype okna solí, ale když je u prvního ozve se hlasitý zvuk, který všechna okna a dveře vymlátí.

Venku se Dean pokousí dovolat Bobbymu, ale ten mu to po každém představení položí. Sebere tedy auto zaparkované u benzínky a rozjede se k Bobbymu.

Když Bobby otevře Deanovi dveře, zůstane na něj nevěřícně koukat, potom se chopí nože a zaútočí na něj. Dean se úspěšně ubrání, ale Bobby zaútočí ještě jednou. Tentokrát mu Dean nůž sebere a na důkaz, že není měňavec se řízne do ruky. Zdá se, že to Bobbyho přesvědčilo, ale stejně ho ještě polije svěcenou vodou. Teprve potom, mu opravdu uvěří.

Dean se od něj dozví, že hned jakmile byl pohřben, Sam zmizel a nikomu se doteď neozval. Chtěl najít způsob, jak ho dostat z pekla a to byl zároveň důvod, proč ho pohřbili a ne spálili. Aby se měla jeho duše kam vrátit. Deanovi dojde, že ho z pekla dostal Sam a to tak, že uzavřel dohodu s démonem.

Pod záminkou, že ztratil mobil si nechá podle GPS vyhledat Samův mobil, aby zjistil, kde je. Pontiac, Illinois.

Dean s Bobbym jdou za Samem do hotelu. Pokoj jim otevře dívka dožadující se pizzy. Když už se chtějí otočit, vyjde z koupelny Sam. Chvíli si Deana prohlíží a potom na něj zaútočí. Bobby ho odtrhne s tím, že už si ho prověřil. Bratři se obejmou. Dívka usoudí, že bude nejlepší odejít a tak se s ní Sam rozloučí.

Dean podezřívá Sama, že taktéž jako on uzavřel pekelnou dohodu. Sam ho nakonec přesvědčí, že dohodu neuzavřel, což je přivádí k debatě, kdo tedy Deana dostal z pekla. Bobby ví o jedné věštkyni žijící nedaleko odtud, která by jim s tím mohla pomoct a tak za ní vyrazí.

Během cesty se Dean začne vyptávat na noc, kdy zemřel. Chce vědět jaktože Sam přežil útok Lilith a co se stalo s Ruby. Sam mu odpoví, že potom co ho roztrhal pekelný pes, se Lilith pustila do něj. Vystřelila po něm něco jako spalující světlo, ale to mu překvapivě nijak neublížilo. Když to Lilith viděla, zmizela. Sam také odpřísáhne Deanovi, že nepoužívá žádnou ze svých schopností a ani se k tomu nechystá. Co se stalo s Ruby neví.

Když dorazí na místo, Bobby jim představí svoji kamarádku Pamelu Barnes, nejlepší věštkyni v USA. Deanovi očividně padla do oka.

Vevnitř Pamela připraví stůl a začne s vyvoláváním Castiella. Ten ji varuje, aby přestala, ale Pamela pokračuje dál. Začne se otřásat stůl a svíčky uprostřed najednou vyšlehnou obrovským plamenem. Pamela se do nich zadívá a Castiello jí vypálí oči. Pamela se zhroutí k zemi. Sam okamžitě zavolá 911.

V bistru bratři prodiskutovávají, co se stalo. Dean by nejradši Castiella znovu vyvolal, ale Sam je proti. Myslí, že by mohli využít partu démonů, co se nedávno usadila ve městě. Když jim servírka přinese objednávku, sedne si k nim a odhalí, že je démon. Ostatní v bistru jsou démoni také. Démonka by chtěla od Deana slyšet, jak se dostal ven. Deanovi dojde, že ona to taky neví, takže ho musel přivést někdo silnější než obyčejný démon a začne si dovolovat. Démonka se ještě pokusí o výhružku, ale té už Dean nezalekne a vraz jí dvě pěstí. Démonka se nijak nebrání. Dean ji tedy položí na stůl dýžko a odejde. Samovi se nelíbí, že nechávají démony na živu, ale podvolí se.

V noci, když Dean usne, se Sam sebere a zajede do bistra zabít démony. Jakmile je pryč, zapne se v pokoji televize. Dean se vzbudí, popadne brokovnici, když v tom opět uslyší ten hlasitý zvuk z benzínky. Zvuk rozbije všechna okna i skleněný strop. Naštěstí dorazí Bobby.

V autě Dean oznámí Bobbymu, že má plánu znovu vyvolat Castiella.

Sam vejde do bistra a najde jednoho z démonů mrtvého s vypálenýma očima, v tom na něj zaútočí servírka a pustí se do něj. Samovi se jí podaří odhodit a když se na ni pořádně podívá, všimne si, že má také vypálené oči. Démonka mu ale nechce nic říct, jen tvrdí, že je konec a že jsou všichni mrtví. Načež k ní Sam vztáhne ruku, servírka se začne dusit a pomalu vykašlávat černý kouř. Když je démon venku, padne mrtvá k zemi. Ze dveří do kuchyně vyjde dívka z hotelu. Sam ji nazve Ruby. Ani ona neví o co tu vlastně jde. Deana rozhodně nedostal z pekla žádný démon. Nemohlo ho dostat z pekla nic, co kdy viděla.

Dean s Bobbym jsou v opuštěném skladišti, kde všude namalovali všelijaké magické znaky a vybavili se na Castiella všemi možnými zbraněmi. Bobby vykoná rituál, ale Castiello nikde. Najednou se začne klepat střecha a popraskají všechna světla. Otevřou se dveře a dovnitř vejde muž. Žádný ze symbolů ani ze zbraní ho nedokážou zastavit a muž dojde až k Deanovi. Ten do něj zabodne Rubyin nůž, ale ani ten mu neublíží. Bobby se na něj napřáhne s páčidlem, ale muž ho chytí a uspí Bobbyho.

Muž se Deanovi představí jako Castiello, anděl boží. Bůh mu nařídil ho zachránit z pekla, protože pro něj má práci.

4x20
Dean rybaří u jezera, když ho navštíví Castiel. Podá mu papírek s adresou s tím, aby se tam co nejdřív dostal. Dean se probudí.

Dean jede se Samem na místo, kam ho Castiel poslal. V bojem zdevastované budově najdou bratři ležet Castiela. Když ho proberou, zjistí, že Castiel už není ve svém těle a muž, kterého našli je pouze Castielův hostitel Jimmy.

Bratři vezmou Jimmyho na jídlo a snaží od něj dozvědět něco o tom, co se vůbec stalo. Jimmy však nic neví. Vzpomíná si pouze na věci před posednutím.

Jimmy vzpomíná na večeři se svou rodinou a na to, jak k němu poprvé promluvil Castiel.

Bratři probírají, co s Jimmym provedou. Dean by ho nejradši poslal zpět za jeho rodinou, ale podle Sama po něm určitě půjdou démoni a tak by měl zůstat s nimi.

Bratři oznámí Jimmymu, že musí zůstat s nimi, dokud se celá záležitost nevyřeší. Jimmy se sice rozčílí, ale podvolí se jim.

V noci, když Dean s Jimmym spí, se Sam nenápadně vytratí z pokoje. Jimmy si toho všimne a využije toho k útěku. Sam mezitím venku pije z lahvičky démonskou krev.

Ráno si Dean dělá ze Sama srandu kvůli tomu, že nechal Jimmyho utéct.

V autobuse vzpomíná Jimmy na to, jak sdělil svojí ženě Amelii, že k němu promlouvá Castiel.

Při cestě za Jimmym se v autě u bratrů objeví Anna a sdělí jim, že Castiel byl odvlečen zpět do nebe, protože nejspíš někoho naštval. Bratři musí najít Jimmyho a dozvědět se, o čem Castiel v Deanově snu mluvil.

Jimmy stojí před svým domem. Chvíli pozoruje oknem svoji ženu s dcerou a pak zazvoní.

Amelie chce po Jimmym, aby bral prášky a léčil se, protože je nemocný, jinak vezme jejich dceru Claire a odjede s ní k matce.

Amelie se slzami v očích otevře Jimmymu a pustí ho dál. Jimmy si vymyslí, že byl rok v léčebně a že už je v pořádku.

Jimmy vyjde před dům a volá na Castiela, aby mu řekl, co po něm chce, protože kvuli němu přichází o rodinu. Castiel mu něco řekne a Jimmy s tím souhlasí. Potom Jimmyho ozáří bílé světlo a vstoupí do něj Castiel. Claire to celé pozoruje a když na Jimmyho zavolá, oznámí jí, že není její otec a odejde.

Jimmy by chtěl být opět se svojí rodinou, ale Amelie si není jistá, jestli je na to připravená, Jimmy proto navrhne, aby si pro začátek dali společnou večeři.

Při večeři zazvoní u dveří Jimmyho kamarád Roger. Potom, co se s Jimmym přivítají, si spolu jdou promluvit do ložnice. Jimmy poví Rogerovi, že zažil nejhorší rok života, ale teď už je všechno v pořádku, načež Roger odhalí, že je démon. Jimmy ho umlátí svícnem do bezvědomí a rychle vezme Amelii s Claire do komory, kde kolem dveří rozsype sůl. Amelie si myslí, že je stále nemocný a nevěří mu, že Roger byl démon. Claire uteče ven z komory, Jimmy se tedy rozběhne za ní, jenže jí už drží Roger. Amelie je v šoku. Jimmy chce, aby Roger nechal Claire být, ale najednou ho napadne jiná démonka a pustí se do něj. Naštěstí zasáhnou Dean se Samem. Dean zabije Rogera a Sam svojí schopností zadrží démonku, není však dost silný na to, aby jí zabil a tak, když se k tomu chystá Dean, démonka radši opustí svoje tělo. Poté bratři odvezou Jimmyho i s rodinou do bezpečí.

Sam znovu vysvětlí Jimmymu, proč nemůže být se svojí rodinou a musí zůstat s nimi. Jimmy se tedy rozloučí a odjede s bratry. Když odjedou, ukáže se, že Amelie je posednutá.

Amelie zavolá Jimmymu a oznámí mu, kde se sejdou.

Bratři tedy Jimmyho odvezou k nějakému skladu a nechají ho vejít samotného, protože mají plán. Jakmile se však Jimmy setká s Amelií, jiní démoni přivedou i chyceného Sama s Deanem. Amelie se rozhodne, že všechny zabije a začne tím, že střelí Jimmyho. Potom nařídí jednomu z démonů, aby zabil Claire, jenže jakmile se k ní démon přiblíží, Claire se dotkne jeho čela a zabije ho. Bratři využijí momentu překvapení a pustí se do ostatních démonů. Claire přepálí lana, která jí drží svázanou a pomůže jim.

Poslední démonka na zabití je Samova, ale ten místo toho, aby jí zabil, jí řízne do krku a začne sát její krev a pak ji teprve zabije. Dean ho šokovaně sleduje. Sam poté vymítne ještě démonku v Amelii.

Jimmy žádá Castiela, aby si vzal opět jeho tělo a nechal Claire na pokoji. Castiel mu tedy vyhoví a opět posedne jeho tělo. Jimmy se potom zvedne jakoby nic a odejde. Dean ho ještě zastaví a Castiel mu oznámí, že slouží bohu, ne jemu a odejde.

Na cestě pryč chce Sam po Deanovi, aby ho alespoň seřval za to, co udělal. Dean je však úplně v klidu. Najednou Samovi zavolá Bobby. Chce, aby za ním přijeli, protože má něco ohledně apokalypsy.

Bobby zavede bratry do protidémonského krytu, pošle Sama dovnitř a zavře ho tam s tím, že jejich problémem je on.
5x04
Castiel volá Deanovi, protože někde zaslechl, kde se nachází kolt. Chce se pro něj vydat, aby mohli zabít Lucifera. Dean se chce ale nejdřív vyspat.

V noci volá Deanovi Sam a sděluje mu, že je Luciferova schránka. Dean reaguje úplně klidně, což Sama zaskočí a přizná se, že by se k němu chtěl vrátit a Lucifera zabít. Dean ho však odmítá s tím, že lépe se jim bude lovit odděleně.

Když se Dean ráno probudí, jeho pokoj je úplně jiný, starší. Koukne se z okna a uvidí úplně zdevastované město.

Venku narazí Dean na malou dívku klečící na zemi. Když se k ní nakloní, dívka vytáhne nůž a ožene se s ním po Deanovi. Dean jí vrazí pěstí a omráčí jí. Po chvíli si všimne na protější zdi obrovského nápisu CROATOAN a z ulice vyjdou další lidé. Dean se dá na útěk.

Když dorazí Dean do slepé ulice, vyjede z druhé strany tank a všechny nakažené postřílí.

V noci si Dean všimne cedule s nápisem ‘‘ Zóna viru CROATOAN. Zákaz vstupu‘‘ s datem 14. srpna 2014. Vezme si nejbližší auto a vyrazí za Bobbym.

V autě navštíví Deana Zachariah a sdělí mu, že všechno co vidí kolem, je následek toho, že neřekl Michaelovi ‘‘ano‘‘. Domů ho plánuje vrátit teprve za tři dny.

Když Dean dorazí k Bobbymu, najde pouze převrácené kolečkové křeslo s dírami od kulek a krví. V Johnově deníku, který má Bobby v šuplíku, najde Dean fotku Bobbyho a Castiela s nějakými vojáky z kempu Chitaqua.

V kempu najde Dean rozmlácenou Impalu a když si jí prohlíží omráčí ho druhý Dean pěstí.

Dean se probere připoutaný v nějaké místnosti. Dean z budoucnosti ho vyslýchá, protože nevěří, že je to opravdu on a tak ho Dean přesvědčí dávnou příhodou s kalhotkami, o které ví jen on. Při otázce na Sama odpoví Dean z budoucnosti, že Sam byl zabit vloni při přestřelce v Detroitu. On při tom ale nebyl, protože už s ním pět let nemluvil. Dean z budoucnosti nechá Deana připoutaného a odejde na pochůzku, Deanovi se však podaří vyrvat z podlahy hřebík a rozepne s ním pouta.

Ráno narazí Dean na Chucka a tak předstírá, že je současný Dean. Podaří se mu zjistit, kde je Castiel. Po chvíli přijde Risa a pokusí se Deana praštit za to, že minulou noc strávil s Jane.

Dean najde Castiela v místnosti se čtyřmi dívkami, jak jim něco vypráví. Jakmile si ho Cass všimne, pošle dívky na přípravu k orgiím. Dean zírá. Castiel na Deanovi okamžitě pozná, že není z téhle doby. Dean by chtěl, aby ho Castiel poslal zpátky, ale Castiel mu poví, že je z něj pouhý smrtelník. Mimo to je na něm vidět, že je sjetý.

Když se vrátí Dean z budoucnosti z mise. Uvidí Dean, jak zabije jednoho ze svých vojáků. Přitom také odhalí svojí přítomnost ostatním lidem.

V Deanově srubu se oba Deanové pohádají kvůli tomu, co se stalo. Dean z budoucnosti Deana usadí tím, že tohle je jeho doba a tady určuje pravidla on. Nalije oběma whiskey a ukáže Deanovi, co na svojí misi našel. Je to kolt. Hledal ho celých 5 let. Teď může konečně zabít Lucifera.

Když Dean z budoucnosti svolá schůzi ohledně zabití Lucifera, poví všem, že od zajatého démona pomocí mučení, zjistil, kde se Lucifer nachází. Je přímo uprostřed zóny nakažených. Castiel chvíli protestuje, ale nakonec zajde pro ostatní vojáky. Když jsou Deanové sami, poví Dean z budoucnosti Deanovi, že ho bere sebou protože chce, aby viděl Sama. Sam totiž v Detroitu nezemřel. Řekl tam Luciferovi ‘‘ano‘‘. Dean z budoucnosti chce, aby až se Dean vrátí zpátky, řekl ‘‘ano‘‘ Michaelovi a tomuhle tak zabránil. To rozpoutá další hádku.

V autě zjistí Dean, že Castiel fetuje amfetaminy. Castiel to konstatuje tím, že od doby, co ztratil svoji andělskou moc mu nezbývá nic jiného než tohle a ženský.

Ráno, když Dean z budoucnosti sděluje ostatním taktiku, všimne si Dean toho, že lže. Odvede si ho stranou a přinutí ho, říct mu pravdu. Dean z budoucnosti se přizná, že ostatní jsou tu pouze na odvedené pozornosti. Ti, kdo půjdou po Luciferovi, jsou pouze oni dva. Dean proti jeho zradě protestuje a tak mu Dean z budoucnosti vrazí pěstí.

Jakmile se Dean probere, rozeběhne se za zvukem samopalů.

Dean najde Deana z budoucnosti, jak leží na zemi a Lucifer v Samově těle mu právě láme vaz.

Lucifer se přizná Deanovi, že absolutně nemá v úmyslu ničit zemi, protože je to jeden z nejlepších božích výtvorů, potom začne vykládat o tom, proč ho Bůh zavrhl. Lucifer totiž miloval Boha nadevše, ale když Bůh stvořil lidi, chtěl po ostatních, aby místo něj, milovali lidi. To Lucifer nemohl a proto Bůh pověřil Michaela tím, aby svrhnul Lucifera do pekla. Dean se slzami v očích chce, aby ho radši na místě zabil, ale Lucifer se slovy, že vždycky vyhraje ať se stane cokoliv, zmizí. Vtom se za Deanem zjeví Zachariah a přenese ho zpět do roku 2009.

Zachariah doufá, že se Dean poučil, ale Dean Michaela stejně odmítne. Zachariah se naštve, ale vtom okamžiku Deana přenese Castiel k sobě.

Dean zavolá Samovi.

Když se spolu bratři sejdou, vezme Dean Sama zpátky do týmu.


Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře