Článek

Oblíbené filmy

10.11.2012 10:23 - CastielkaCollins74 - komentáře (0)

Poslední akční hrdina

Danny Madigan je chlapec posedlý filmem. Obzvláště akční kousky s jeho oblíbeným hrdinou Jackem Slaterem ho znovu a znovu přivádějí do čalouněných sedadel kina, zejícího jinak pustou prázdnotou. Místní promítač, Dannyho dobrý známý, daruje chlapci jednoho dne s potměšilým úsměvem na tváři kouzelnou vstupenku, která umožňuje pohyb mezi šedou realitou všedního dne a životem kypícím fikcí stříbrného plátna. Mladý filmový fanoušek ovšem netuší, jaký poklad má nedbale zastrčený v kapse. Ostatně dávno na lístek zapomněl, protože opět sedí v pohodlném křesle ztemnělého kina a vychutnává si své oblíbené akční scény. Právě v nejnapínavějším momentě začne kouzlo působit a chlapec se rázem ocitá ve filmu. Konkrétně na zadním sedadle uhánějícího kabrioletu. Přišel právě do nejlepšího - Jack Slater za volantem je pronásledován skupinou krvežíznivých padouchů. Kulky, granáty a kolem parkující vozy svižně poletují vzduchem, střelným prachem se nešetří ... . Proti tomu, co oba hrdiny čeká při souboji o kouzelnou vstupenku se Slaterovými nejzavilejšími nepřáteli, je ovšem krkolomná, životu nebezpečná honička ulicemi Los Angeles pouze skromnou, dalo by se říci komorní předehrou ...

Sejměte Cartera

Jack Carter (Sylvester Stallone) je drsňák každým coulem. V Las Vegas odvádí pro hlavouny podsvětí poctivou i když ne právě čistou práci a k návratu do rodného Seattlu by ho dokázala přinutit snad jen… tragická smrt mladšího bratra. Údajně zahynul v opilosti za volantem. Motivován pochybnostmi bratrovy manželky a dcery, začne Jack Carter pro klid svědomí prověřovat i jiné možnosti. Díky svým drsným, stoprocentně efektivním metodám záhy narazí na stopy jasně svědčící o tom, že bratrova smrt není dílem nešťastné náhody, ale brutálních zabijáků. Případ je složitý, nicméně v jednom má Jack Carter od začátku jasno – všichni, kdo stojí za bratrovou vraždou, budou krutě pykat.

7 vteřin

Akční megastar Wesley Snipes představuje v tomto nepředvídatelném, výbušném kriminálním thrilleru profesionálního lupiče, kterému se jeho divoké kousky začínají vymykat z rukou. Kapitán Jack Tulliver je bývalý člen oddílu Delta Force. Teď ale vede bandu lupičů, která se chystá přepadnout obrněný vůz převážející vzácný nákldad. Perfektní plán se ale poněkud zvrtne a oni skončí s obrazem Van Gogha. Navíc se jeden z Jackových kompliců stává rukojmím sadistického ruského gangstera, který se k loupeži připletl. Tulliverovi zbývá jediná možnost: sebevražedná záchránná mise, kde se z protivníků stávají spojenci, z nejlepších přátel noční můry a kde přežít znamená překonat sám sebe.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře